nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nya ambassadörer för klimat och havsmiljö

  • Annons 1

Vid miljödepartementet placeras Gabriella Lindholm som ny havsmiljöambassadör och Staffan Tillander som ny klimatambassadör. Detta eftersom klimat och hav är regeringens mest prioriterade områden inom miljöpolitiken. Enligt miljöminister Andreas Carlgren är de nya ambassadörerna viktiga för ambitionshöjningen på dessa områden.

Gabriella Lindholm har 30 års erfarenhet av utrikesförvaltning och har tjänstgjort vid en rad svenska ambassader i utlandet, senast i Wien och Lissabon. Staffan Tillander har arbetat vid UD sedan tio år tillbaka och bland annat varit stationerad i Brasilia och Bryssel och som Sveriges ambassadör i Etiopien sedan 2005.

De nya ambassadörerna påbörjade sin tjänstgöring i måndagen den 22 september.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.