nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nya ambassadörer för klimat och havsmiljö

  • Annons 1

Vid miljödepartementet placeras Gabriella Lindholm som ny havsmiljöambassadör och Staffan Tillander som ny klimatambassadör. Detta eftersom klimat och hav är regeringens mest prioriterade områden inom miljöpolitiken. Enligt miljöminister Andreas Carlgren är de nya ambassadörerna viktiga för ambitionshöjningen på dessa områden.

Gabriella Lindholm har 30 års erfarenhet av utrikesförvaltning och har tjänstgjort vid en rad svenska ambassader i utlandet, senast i Wien och Lissabon. Staffan Tillander har arbetat vid UD sedan tio år tillbaka och bland annat varit stationerad i Brasilia och Bryssel och som Sveriges ambassadör i Etiopien sedan 2005.

De nya ambassadörerna påbörjade sin tjänstgöring i måndagen den 22 september.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4