nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nya ambassadörer för klimat och havsmiljö

  • Annons 1

Vid miljödepartementet placeras Gabriella Lindholm som ny havsmiljöambassadör och Staffan Tillander som ny klimatambassadör. Detta eftersom klimat och hav är regeringens mest prioriterade områden inom miljöpolitiken. Enligt miljöminister Andreas Carlgren är de nya ambassadörerna viktiga för ambitionshöjningen på dessa områden.

Gabriella Lindholm har 30 års erfarenhet av utrikesförvaltning och har tjänstgjort vid en rad svenska ambassader i utlandet, senast i Wien och Lissabon. Staffan Tillander har arbetat vid UD sedan tio år tillbaka och bland annat varit stationerad i Brasilia och Bryssel och som Sveriges ambassadör i Etiopien sedan 2005.

De nya ambassadörerna påbörjade sin tjänstgöring i måndagen den 22 september.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Skalbagge löser utsläppsproblem från dieselmotorer

Forskare vid Lunds Tekniska Högskola har i samarbete med Swedish Biomimetics 3000 utvecklat en ny reningsteknik som tar bort de skadliga kväveoxiderna, NOx, ur dieselmotorns avgaser. Detta med hjälp av en ovanlig insekt.