nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ny webb ska främja energieffektivisering

Nu finns en ny webbplats som samlar information om hur man kan minska energianvändningen i byggnader.

  • Annons 1

Syftet med webbplatsen är att hjälpa fastighetsägare att gör verklighet av de förbättringar som energideklarationen föreslår. Bakom står Energimyndigheten och Boverket.

Webbplatsen vänder sig framför allt till fastighetsägare av hyresfastigheter, lokaler/specialfastigheter samt småhus och informationen är uppdelad för de tre kategorierna.

– Med hjälp av energiaktiv.se kan fastighetsägaren få vägledning i de olika steg man behöver ta för att göra åtgärder som minskar energianvändningen, säger Birgitta Frejd, informationschef på Boverket.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.