nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ny vattenstandard i startgroparna

  • Annons 1

Bristen på vatten är idag en akut miljöfråga. För att visa hur ett företag eller en produkt påverkar vattenresurserna i världen är det allt fler som rapporterar vattenförbrukningen, företagets water footprint eller vattenfotavtryck.

Problemet är att företag redovisar sin vattenförbrukning på olika sätt. För att öka trovärdigheten i rapporteringen och göra det enklare att jämföra olika företags uppgifter startar nu ett arbete med en global standard för redovisning av vattenfotavtryck.

– Från att ha varit en fråga för medvetna konsumenter och intresseorganisationer har vattenfrågorna nu hunnit ikapp företagen. Rapporteringen är inte bara intressant för produkter som i sig själva innehåller stora mängder vatten, utan även för produkter som är beroende av vatten i tillverkningsprocessen. Att redovisa vattenfotavtryck är ett sätt att visa hur ett företag eller en produkt påverkar vattenresurserna i världen, säger Anneli Rafiq, projektledare på SIS.

Standarden för vattenfotavtryck kommer att ingå i standardserien för miljöledning, ISO 14000. SIS, Swedish Standards Institute samlar svenska intressen som vill vara med och påverka arbetet.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4