nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ny VA- lag från 2007

  • Annons 1

Regeringen överlämnat en lagrådsremiss till lagrådet som är en vidareutveckling av den nuvarande va-lagen. Remissen ” Allmänna vattentjänster” tydliggör bland annat kommunernas ansvar att tillhandahålla va-anläggningar, samt kommunens skyldighet att bygga ut dem om det krävs av miljöskyddsskäl, inte bara av hälsoskäl som tidigare.

En annan förändringar är att den rättsliga prövningen av va-frågor ska göras enklare och tydligare. De nya reglerna, som även innehåller en hel del andra förändringar, föreslås träda i kraft den 1 januari 2007.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.