nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ny undersökning visar dålig CSR-policy

  • Annons 1

Hälften av alla anställda anser att företaget har en inaktiv CSR-policy. Det visar en undersökning från Krauthammer. Resultatet visar att anställda tycker att ekonomi och ekologi borde gå hand i hand, men många är missnöjda med företagets arbete. Anställda påstår att ungefär 50 procent av företagen generellt sett är aktiva när det kommer till CSR i praktiken, resterande 50 procent visar en inaktiv CSR-policy.

– Den här undersökningen är ett rungande kall till alla i maktposition, med möjlighet och resurs att vara proaktiv – eller åtminstone medvetet aktiv när det kommer till CSR, säger Ronald Meijers, ordförande i Krauthammers styrelse.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4