nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ny standard för elprodukter

Att minimera negativ miljöpåverkan under hela livscykeln. Det är syftet med den nya standarden för konstruktion och utveckling av elektriska och elektroniska produkter.

  • Annons 1

Den nya standarden SS-EN 62430 beskriver grunderna för miljömedveten konstruktion och går steg för steg igenom hur frågor kring miljöpåverkan tas om hand i olika stadier i arbetet och integreras i företagets ledningssystem. Standarden ansluter både till SEK handbok 441, Elektriska produkter – Konstruktion och material med hänsyn till miljön, och till miljöledningsstandarderna i ISO 14000‐serien.

Kompromissa lösningar

Tanken är att identifiera och bedöma de miljöaspekter som framkommer under konstruktionen av elektriska och elektroniska produkter och kompromissa miljöaspekter med andra krav som funktion, prestanda, affärsrisker och ekonomiska aspekter.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.