nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ny portal för producentansvar

  • Annons 1

Consortis Producentansvar har tagit fram en guide, Producentansvarsguiden.se där de samlat information kring de lagar och krav som gäller för producentansvaret. Portalens syfte är att hjälpa producenter att orientera sig i de lagar och krav som gäller. Portalen är också tänkt som en nyhets- och mötesplats för de som berörs av producentansvaret, och en plats där man kan få tips och förslag på nya lösningar.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.

Gretaeffekten del av större trend

Hos SAS använder hållbarhetschefen ordet roligt om det stora intresset för klimat som följt av IPCC:s rapport och klimataktivisten Greta Thunbergs inlägg i debatten. Men minskat flygande och ökad efterfrågan för biobränsle bygger på beslut som fattats tidigare än så, enligt fyra företag som påverkas på olika sätt av klimatdebatten.