nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Linda Burenius Magnusson, ansvarig för Public Affairs OX2. FOTO: Christian Gustafsson

Ny ordförande för Svensk Vindenergi

Den nya ordföranden arbetar på OX2 och är styrelseordförande i föreningen 100% förnybart.

  • Annons 1

Linda Burenius Magnusson blir ny ordförande för Svensk Vindenergi. Hon är sedan många år anställd som head of public affairs på OX2 samt arbetar som styrelseordförande i föreningen 100% förnybart, styrelseledamot i Almi Invest Green Tech-fond och ledamot i Energimarknadsinspektionens insynsråd.

Linda har varit ledamot i styrelsen för Svensk Vindenergi sedan 2012 och ersätter Matilda Afzelius som varit ordförande i Svensk Vindenergi sedan 2016. Till vice ordförande valdes Peter Zachrisson, vd Stena Renewable.

– Jag är hedrad över uppdraget och ser fram emot att tillsammans med våra medlemmar, kansliet och övriga styrelsen, bidra till Svensk Vindenergis arbete att främja vindkraft i Sverige. Sverige har ett mål om 100% förnybar elproduktion och här kommer vindkraften att spela en avgörande roll. Det är mycket som behöver komma på plats, exempelvis kopplat till tillståndsprocessen, för att målet om förnybart ska nås. Nu behövs verkstad, säger Linda Burenius Magnusson.

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4