nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ny miljöutbildning ska gynna branschen

Nu startar återvinningsföretaget Sita och Högskolan i Gävle en utbildning i miljöteknik. Tanken är att kompetensen ska gynnas åt båda håll.

  • Annons 1

– Förebyggande miljöarbete är en viktig del av återvinningsbranschen och idag finns det inte någon utbildning som matchar vårt behov av miljöteknisk kompetens, säger Henrik Linnarsson, personalchef på Sita. Miljöteknikutbildningen kan vara en genväg till specialist- och chefstjänster i branschen.

I höst startar de den miljötekniska kadidatutbildningen tillsammans med Högskolan i Gävle. Sita men även flera andra företag inom återvinnings-, vatten- och energibranschen kommer att medverka genom att erbjuda praktikplatser, föreläsa samt ge studiebesök.

– För studenternas del är kopplingen till näringslivet väldigt viktig och för oss på högskolan är det stimulerande att initiativet till utbildningen kommer från branschen, säger Annika Eklund, utbildningsledare Högskolan i Gävle. Det innebär också goda förutsättningar för att de som genomgått utbildningen ska få jobb inom sitt område.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.