nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ny miljöutbildning ska gynna branschen

Nu startar återvinningsföretaget Sita och Högskolan i Gävle en utbildning i miljöteknik. Tanken är att kompetensen ska gynnas åt båda håll.

  • Annons 1

– Förebyggande miljöarbete är en viktig del av återvinningsbranschen och idag finns det inte någon utbildning som matchar vårt behov av miljöteknisk kompetens, säger Henrik Linnarsson, personalchef på Sita. Miljöteknikutbildningen kan vara en genväg till specialist- och chefstjänster i branschen.

I höst startar de den miljötekniska kadidatutbildningen tillsammans med Högskolan i Gävle. Sita men även flera andra företag inom återvinnings-, vatten- och energibranschen kommer att medverka genom att erbjuda praktikplatser, föreläsa samt ge studiebesök.

– För studenternas del är kopplingen till näringslivet väldigt viktig och för oss på högskolan är det stimulerande att initiativet till utbildningen kommer från branschen, säger Annika Eklund, utbildningsledare Högskolan i Gävle. Det innebär också goda förutsättningar för att de som genomgått utbildningen ska få jobb inom sitt område.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Andelen biogas ökar – men minskning för fordonsgas

Ny statistik från SCB visar att andelen biogas i den fordonsgas som säljs i Sverige ökar. Ökningen är kraftig jämfört med 2016. Då var 73 procent av fordonsgasen biogas, medan man år 2017 nådde hela 86 procent. Biogasen ökar även i absoluta tal. – Det är positivt att biogasandelen ökar för varje år, här är […]

  • Annonskod Huvudspalten 4