nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ny metod utvärderar bioenergi

Intresset för bioenergiproduktion ökar men det är viktigt att väga risker och möjligheter med förutsättningar. Nu lanserar FAO en ny metod som ska underlätta satsningar.

  • Annons 1

Hjälpmedlet består av utvärderingar som görs steg för steg för att ge svar på kritiska frågor om möjligheten med att utveckla bioenergin. Bland annat utvärderas påverkan på livsmedelstillgången, hushålls livsmedelsförsörjning tillsammans med sociala och miljöaspekter.

Tanken är att det ska hjälpa politiker att väga för- och nackdelar med att investera i sektorn.

– Vårt mål är att hjälpa politiker fatta välinformerade beslut huruvida utveckling av bioenergi är ett genomförbart alternativ och, om så är, identifiera policyer som kommer att maximera fördelarna och minimera riskerna, förklarar Heiner Thofern som ansvarar för projektet.

Han påpekar även att risker och möjligheter måste vägas mot landets eller regionens specifika förutsättningar och att bioenergiproduktion inte är ett universalmedel.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4