nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ny ledamot i Swentec

  • Annons 1

Marie Reinius blir ny ledamot i Sveriges miljöteknikråd Swentec. Därmed ersätter hon Tom Berggren som tidigare var vd för Svenska riskkapitalföreningen.

Marie Reinius, har en bred industriell erfarenhet, både som småföretagare och från olika chefspositioner, senast På Electrolux. Hon började som vd för Svenska riskkapitalföreningen i augusti förra året.

Som ledamot i Swentecs styrelse kommer hon att delta i det arbete som pågår med att utveckla en effektiv struktur och en handlingsplan som ökar tillväxten för svensk miljöteknik.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4