nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ny klimatpolitik från Socialdemokraterna

  • Annons 1

Socialdemokraterna har arbetat fram en ny klimatpolitisk riktlinje där man bland annat föreslår satsningar på infrastrukturinvesteringar i järnväg och kollektivtrafik för att minska utsläppen från transporterna. Kapaciteten på järnvägen bör öka med 50 procent på sikt enligt förslaget och partiet vill satsa på tåg med hög hastighet mellan storstäderna som ska kunna konkurrera med flyget.

De vill också satsa på förnybar energi och öka målet för förnybar el till 30 TWh till 2020. Man kommer också med förslag om energieffektiviseringar både för industrin och hushållen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny global rapport: 33 lösningar för att halvera klimatutsläppen

Världen kan halvera utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser före 2030 med lösningar och teknik som finns i dag. Det är budskapet i en ny rapport av bland annat Future Earth, Johan Rockström, Stockholm Resilience Center, WWF och Ericsson som presenteras vid Global Climate Action Summit i Kalifornien.