nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ny Iso standard för riskmanagement

För att öka genomskinligheten i hela leverantörskedjan lanserar nu Iso en ny standard, ISO 28002:2011. Standarden skapar rutiner för snabba beslut om ett problem uppstår.

  • Annons 1

Kriser som kärnkrafthaverier och oljekatastrofer kan hända när som helst. Allt fler organisationer väljer därför att jobba med riskmanagement för att häva den negativa effekten av oförutsedda händelser. Men det är svårt att skydda sig mot leverantörer som inte levererar eller kunder som inte kan betala. Då räcker det inte att fokusera på den interna processen, man måste kika utanför. Iso lanserar nu en ny standard med syfte att öka genomskinligheten i hela leverantörskedjan, ISO 28002:2011, Security management systems for the supply chain – Development of resilience in the supply chain – Requirements with guidance for use.

Standarden är ett verktyg som och tanken är enligt Iso, att man med hjälp av denna kan skapa underlag som gör det lättare att handlar före, under eller efter ett problem uppstått i leverantörskedjan.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4