nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ny internationell fond ska rädda Östersjön

  • Annons 1

Miljöminister Andreas Carlgren har gett besked om att Sverige och Finland inrättar en ny fond för att förbättra miljön i Östersjön. Andreas Carlgren menar att fonden ska bidra till att förbereda projekt som fosforrening av avloppsvatten och att minska utsläppen från jordbruk. Fonden är inte enbart för Sverige och Finland utan man hoppas på att fler länder ska gå med.

Det första året kommer det att finnas 50 miljoner kronor avsatt, men fonden förväntas få mer medel kommande år. Den är planerad att inrättas till sommaren.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.