nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ny internationell fond ska rädda Östersjön

  • Annons 1

Miljöminister Andreas Carlgren har gett besked om att Sverige och Finland inrättar en ny fond för att förbättra miljön i Östersjön. Andreas Carlgren menar att fonden ska bidra till att förbereda projekt som fosforrening av avloppsvatten och att minska utsläppen från jordbruk. Fonden är inte enbart för Sverige och Finland utan man hoppas på att fler länder ska gå med.

Det första året kommer det att finnas 50 miljoner kronor avsatt, men fonden förväntas få mer medel kommande år. Den är planerad att inrättas till sommaren.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Andelen biogas ökar – men minskning för fordonsgas

Ny statistik från SCB visar att andelen biogas i den fordonsgas som säljs i Sverige ökar. Ökningen är kraftig jämfört med 2016. Då var 73 procent av fordonsgasen biogas, medan man år 2017 nådde hela 86 procent. Biogasen ökar även i absoluta tal. – Det är positivt att biogasandelen ökar för varje år, här är […]

  • Annonskod Huvudspalten 4