nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Bodil Nordin, hållbarhetschef på Canon Sverige. FOTO: Canon Sverige

Ny hållbarhetschef ska leda Canons satsning på cirkulär ekonomi

Bodil Nordin blir ny hållbarhetschef på Canon Sverige. Hon har arbetat inom företaget sedan 2015.

  • Annons 1

– Canon arbetar enligt vår företafsfilosofi Kyosei, ett japanskt ord som betyder ungefär ”leva och arbeta tillsammans för allas bästa”. Det gör att vi vill satsa ännu mer på cirkulär ekonomi, säger Bodil Nordin och fortsätter:

– Vi har fördjupat vårt partnerskap med BRIS, ett val som våra egna medarbetare har gjort. Vi samarbetar även med My Dream Now, en organisation som skickar ut coacher till högstadie- och gymnasieelever för att förbereda dem inför första jobbet. Vi prioriterar områden med stor potential, som Tensta, Biskopsgården och Rosengård, säger Bodil Nordin.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Branschjättar samlade för att uppnå klimatmålen

Idag överlämnade nio svenska branscher sina färdplaner för ett fossilfritt Sverige till regeringen på Rosenbad. Närings- och innovationsminister Mikael Damberg och klimatminister och vice statsminister Isabella Lövin tog emot planerna för hur klimatmålen ska uppnås till år 2045.

Ny forskning: Värmeböljor i hela Europa väntas öka

Extremt kalla vintrar, värmeböljor och torka på sommaren blev konsekvenserna för 12 000 år sedan då Golfströmmen försvagades markant. I princip skulle en liknande situation kunna inträffa i dag, enligt en ny studie som publicerats i Nature Communication.

  • Annonskod Huvudspalten 4