nr-logo

Hållbarhet i praktiken

hållbarhetschef
Caroline Rothpfeffer, ny kommunikations- och hållbarhetschef för Skogforsk.

Ny hållbarhetschef rekryteras till Skogforsk

Skogforsk vill integrera kommunikation och hållbarhet. Därför anställer de Caroline Rothpfeffer som hållbarhets- och kommunikationschef på Skogforsk.

  • Annons 1

Caroline Rothpfeffer kommer närmast från en tjänst som hållbarhetschef med fokus på skog och skogsbruk på BillerudKorsnäs. Innan dess har hon arbetet med miljöfrågor och skogsskötsel både på BillerudKorsnäs och Holmen Skog.

Tjänsten som kommunikations- och hållbarhetschef är nyinrättad och avsikten är integrera kommunikation och hållbarhet, som är prioriterade områden i Skogforsks strategi. Caroline tillträder den 1 februari 2019.

Ska stärka forskningen

– Caroline Rothpfeffers samlade erfarenheter och kompetens från forskning och skogsnäringen kommer att berika hela Skogforsk med ny energi. Hon får en utmanande roll att stärka vår tillämpade forskning och kommunikation, och parallellt med det även bygga upp en mer aktiv samhällsdialog – inte minst gällande skogsbrukets hållbarhetaspekter, säger Charlotte Bengtsson, vd på Skogforsk.

– Jag ser fram emot att jobba för Skogforsk som är inne i en spännande fas då hållbarhet ska integreras i alla steg och processer. Behovet av att föra ut vetenskapliga resultat i praktiken och i samhällsdebatten har aldrig varit större och där ser jag att Skogforsk har mycket att bidra med, säger Caroline Rothpfeffer. 

Läs mer: Tar med sig strategin från Riksbyggen till Coop

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.