nr-logo

Hållbarhet i praktiken

engagemang
Scarlett Roa, hållbarhetschef på Svenska Spel. FOTO: Svenska Spel

Hon ska styra Svenska Spels hållbarhetsarbete

Scarlett Roa blir ny hållbarhetschef för Svenska Spel. Hon kommer närmast från en tjänst som vice vd på digitalbyrån Authority.

  • Annons 1

Som hållbarhetschef kommer Scarlett Roa att ansvara för Svenska Spelkoncernens hållbarhets- och spelansvarsarbete. Hennes utbildning omfattar såväl juridik som miljö, innovationsdesign och kommunikation.

Scarlett Roa har en bakgrund som affärsrådgivare och hållbarhetsansvarig på Almi, samt som jurist med inriktning på mångfaldsfrågor och från eget konsultbolag inom hållbarhet.

Ska stärka positionen inom spelansvar

– Jag är oerhört glad att Scarlett kommer att börja på Svenska Spel. Hon har mycket att bidra med och kommer in med en bred kompetens och bakgrund som kommer att stärka vår redan urstarka position inom spelansvar och hållbarhet, säger Joakim Mörnefält, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Svenska Spel.

– Det är med stor glädje, stolthet och ödmjukhet jag axlar rollen som ny hållbarhetschef för Svenska Spel. Vi har en spännande tid framför oss med en ny spellagstiftning som träder i kraft vid årsskiftet och som kommer att ställa högre krav på alla aktörer på marknaden. Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna på Svenska Spel fortsätta utveckla koncernens spelansvarsarbete och gå i bräschen för hållbarhet, vilket även omfattar frågor inom affärsetik och antikorruption, samt jämställdhet och mångfald, säger Scarlett Roa.

Zenita Strandänger lämnade Svenska Spel

Scarlett Roa efterträder Zenita Strandänger som lämnade Svenska Spel tidigare i höst. 

Läs mer: Ny utvecklingschef på Torsta

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.

Gretaeffekten del av större trend

Hos SAS använder hållbarhetschefen ordet roligt om det stora intresset för klimat som följt av IPCC:s rapport och klimataktivisten Greta Thunbergs inlägg i debatten. Men minskat flygande och ökad efterfrågan för biobränsle bygger på beslut som fattats tidigare än så, enligt fyra företag som påverkas på olika sätt av klimatdebatten.