nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ny förordning om miljöprövningsdelegationer

Tillståndsprövningen av mindre miljöfarliga verksamheter koncentreras nu till tolv länsstyrelser. Det står klart sedan regeringen beslutat om en ny förordning om miljöprövningsdelegationer.

  • Annons 1

Den nya förordningen om miljöprövningsdelegationer ska tydliggöra delegationernas roll och ansvar och dessutom öka förutsättningarna för en effektiv prövning.

– En koncentration av tillståndsprövningen till färre länsstyrelser skapar förutsättningar för en mer kvalificerad och effektiv prövning, säger miljöminister Lena Ek.

Koncentration sker till länsstyrelserna i Stockholms, Uppsala, Östergötlands, Kalmar, Skåne, Hallands, Västra Götalands, Dalarnas, Örebro, Västernorrlands, Västerbottens och Norrbottens län coh förordningen träder i kraft den 1 juni 2012.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.