nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ny förordning om miljöprövningsdelegationer

Tillståndsprövningen av mindre miljöfarliga verksamheter koncentreras nu till tolv länsstyrelser. Det står klart sedan regeringen beslutat om en ny förordning om miljöprövningsdelegationer.

  • Annons 1

Den nya förordningen om miljöprövningsdelegationer ska tydliggöra delegationernas roll och ansvar och dessutom öka förutsättningarna för en effektiv prövning.

– En koncentration av tillståndsprövningen till färre länsstyrelser skapar förutsättningar för en mer kvalificerad och effektiv prövning, säger miljöminister Lena Ek.

Koncentration sker till länsstyrelserna i Stockholms, Uppsala, Östergötlands, Kalmar, Skåne, Hallands, Västra Götalands, Dalarnas, Örebro, Västernorrlands, Västerbottens och Norrbottens län coh förordningen träder i kraft den 1 juni 2012.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4