nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ny checklista för köp av LED-armaturer

Det brokiga utbudet av LED-armaturer gör det svårt för upphandlare och inköpare att jämföra alternativen på marknaden. Nu finns en checklista som ska underlätta.

  • Annons 1

LED-armaturer skiljer sig från traditionella armaturer och det finns ingen enhetlig standard för hur producenterna ska redovisa produktinformation. Den nya checklistan har tagits fram av en expertgrupp inom branschorganisationen Belysningsbranschen och ska hjälpa vid val eller upphandling av armaturerna, både för inomhus- och utomhusbruk.

Punkter som ska checkas av på listan är bland annat livslängd, effektivitet, ljusreglering och ljuskvalitet. Checklistan finns att ladda ner på www.belysningsbranschen.se

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Andelen biogas ökar – men minskning för fordonsgas

Ny statistik från SCB visar att andelen biogas i den fordonsgas som säljs i Sverige ökar. Ökningen är kraftig jämfört med 2016. Då var 73 procent av fordonsgasen biogas, medan man år 2017 nådde hela 86 procent. Biogasen ökar även i absoluta tal. – Det är positivt att biogasandelen ökar för varje år, här är […]

  • Annonskod Huvudspalten 4