nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ny checklista för köp av LED-armaturer

Det brokiga utbudet av LED-armaturer gör det svårt för upphandlare och inköpare att jämföra alternativen på marknaden. Nu finns en checklista som ska underlätta.

  • Annons 1

LED-armaturer skiljer sig från traditionella armaturer och det finns ingen enhetlig standard för hur producenterna ska redovisa produktinformation. Den nya checklistan har tagits fram av en expertgrupp inom branschorganisationen Belysningsbranschen och ska hjälpa vid val eller upphandling av armaturerna, både för inomhus- och utomhusbruk.

Punkter som ska checkas av på listan är bland annat livslängd, effektivitet, ljusreglering och ljuskvalitet. Checklistan finns att ladda ner på www.belysningsbranschen.se

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.