nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ny branschorganisation bildad

Svenska gasföreningen och Svenska biogasföreningen har gått samman till den nya branschorganisationen Energigas Sverige.

  • Annons 1

– Ett gott samboskap har nu resulterat i ett äktenskap. Det känns jätteroligt att arbeta för en ny och större organisation för alla energigaserna i Sverige. Biogasen har stor potential att öka och nu kan vi med en gemensam röst tala om de förutsättningar som krävs för att detta ska ske, säger Anders Mathiasson, vd Energigas Sverige.

Organisationen har som mål att stärka utvecklingen av energigaserna och arbetar med säkerhet, utbildning, certifiering och information. Bland annat driver de frågan om att få en nationell biogasstrategi med förslag till långsiktiga styrmedel och ett mål för biogasens expansion till 2020. Sverige har idag en målsättning på 10 procent förnybar energi i transportsektorn till år 2020. Energigas Sverige vill att målet ska fördubblas.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.