nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ny bok ska driva miljöpolitiken framåt

De tolv forskarna i Miljöforskningsberedningen har skrivit boken Miljöpolitikens spelplan som nu lämnats till miljöminister Åsa Romson. Syftet är driva miljöpolitiken framåt.

FOTO: Martina Huber/Regeringskansliet
  • Annons 1

– Vi i miljöforskningsberedningen hoppas att boken ska kunna bidra till den miljöpolitiska diskussionen och utformningen av framtidens miljöpolitik, säger beredningens huvudsekreterare Anders Turesson.

Boken analyserar och diskuterar miljöpolitikens föränderliga spelplan, dess framväxt, utvecklingslinjer och förutsättningarna för att utforma en handlingskraftig miljöpolitik med tydliga samhällseffekter, både nationellt och internationellt.

– Miljöpolitiken måste stå på en fast grund av vetenskap och kunskap. Rapporten är därför ett värdefullt inspel till den process vi nu är inne i med att utforma en effektiv miljöpolitik inför framtiden, säger klimat- och miljöminister Åsa Romson.

Miljöforskningsberedningen inrättades 2012 som en dialogarena mellan miljöministern och vetenskapssamhället. Sitter med gör bland andra Christian Azar, professor i Energi och miljö, Göran Finnveden, professor i miljöstrategisk analys och Kerstin Johannesson, professor i marin ekologi.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4