nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hantera mobbning på jobbet

Jehoshua Kaufman

I boken ”Mobbning och kränkande särbehandling” ger psykologen Jehosha Kaufman förslag på
verktygen för att hantera kränkningar på arbetsplatsen.

  • Annons 1

Vad menas egentligen med kränkande särbehandling? Vad gör du som chef om du misstänker att det har förekommit? Och hur ska din verksamhet överleva sådana situationer och bli en mer effektiv och mer trivsam arbetsplats? Lagen säger att kränkande särbehandling alltid måste utredas, men exakt vad ska utredas och vem ska sköta utredningen?

– Arbetsplatsen får inte vara en arena för mobbning och kränkningar. Vi vill inte tro att det förekommer, men långsamt har det gått upp för oss att även mogna vuxna människor kan plåga och kränka varandra., säger Jehoshua Kaufman.

Med hjälp av checklistor och exempel från verkligheten ger boken ”Mobbning och kränkande särbehandling”handfasta råd som kan hjälpa hjälpa chefer att hantera känsliga situationer när kränkande särbehandling misstänks eller konstaterats.

Jehoshua Kaufman är psykolog och vd på företagen Mental Tool Box och Malmö Familjekonsulter. Boken ges ut av förlaget Liber.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4