nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ny blogg om Iso 26000

Nu finns en blogg om Iso 26000 och socialt ansvarstagande. Bakom bloggen står Sis.

  • Annons 1

Mutskandaler i Göteborg, GRI-rapportering i statliga företag och ett omdebatterat dammbygge. Mycket ryms under området socialt ansvarstagande, ett ämne som nu får en helt egen blogg. Fokus ligger även på den nyligen godkända standarden inom samma område, Iso 26000.

Skriver gör Kristina Sandberg som är ansvarig för den internationella arbetsgrupp som tagit fram Iso 26000. Hon är till vardags chef för utvecklingen av ledningsystemstandarder på Swedish Standards Institute.

Bloggen hittar du här: www.iso26000bloggen.se

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4