nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ny blogg om cirkulär ekonomi

Nu finns en blogg som samlar erfarenheter från entreprenörer, forskare och visionärer om en cirkulär ekonomi. Det handlar om cradle to cradle, att använda så rena material att de kan ingå i slutna kretslopp utan avfall.

  • Annons 1

På circulareconomy.se får läsaren följa utvecklingen på området cradle to cradle och cirkulär ekonomi. Bloggen ger smakprov från föreläsaren och skribenten Tobias Janssons pågående bokprojekt med arbetsnamnet På spaning efter en cirkulär framtid.

– Miljöarbete har alltid handlat om att minska våra avtryck på planeten och försöka vara så ”lite dåliga” som möjligt. Det här synsättet vänder på det resonemanget. Då handlar det om att göra saker hundra procent bra från början, helst så att avtrycket på planeten till och med blir positivt, säger Tobias Jansson.

Boken planeras vara färdig i september 2013.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.