nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ny återvinningslösning hjälper frisörsalonger att bli grönare

  • Annons 1

Det har tidigare varit svårt för frisörsalonger att hantera sitt farliga avfall som sprayburkar och färgrester på bästa sätt. Återvinningsföretaget Stena recycling har därför utvecklat lösningen Grön salong. Genom emballage, transport, återvinning och destruktion till rådgivning ska landets frisörer lättare kunna hantera sitt avfallsproblem.

– Med en komplett lösning för hantering av miljöstörande eller farligt avfall får branschen en ny möjlighet att miljöprofilera sig och skapa konkurrensfördelar för frisörer som ansluter sig, säger Thomas Söderberg på återvinningsbolaget Stena Recycling som utvecklat Grön salong.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.