nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ny återvinningslösning hjälper frisörsalonger att bli grönare

  • Annons 1

Det har tidigare varit svårt för frisörsalonger att hantera sitt farliga avfall som sprayburkar och färgrester på bästa sätt. Återvinningsföretaget Stena recycling har därför utvecklat lösningen Grön salong. Genom emballage, transport, återvinning och destruktion till rådgivning ska landets frisörer lättare kunna hantera sitt avfallsproblem.

– Med en komplett lösning för hantering av miljöstörande eller farligt avfall får branschen en ny möjlighet att miljöprofilera sig och skapa konkurrensfördelar för frisörer som ansluter sig, säger Thomas Söderberg på återvinningsbolaget Stena Recycling som utvecklat Grön salong.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4