nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ny återvinningslösning hjälper frisörsalonger att bli grönare

  • Annons 1

Det har tidigare varit svårt för frisörsalonger att hantera sitt farliga avfall som sprayburkar och färgrester på bästa sätt. Återvinningsföretaget Stena recycling har därför utvecklat lösningen Grön salong. Genom emballage, transport, återvinning och destruktion till rådgivning ska landets frisörer lättare kunna hantera sitt avfallsproblem.

– Med en komplett lösning för hantering av miljöstörande eller farligt avfall får branschen en ny möjlighet att miljöprofilera sig och skapa konkurrensfördelar för frisörer som ansluter sig, säger Thomas Söderberg på återvinningsbolaget Stena Recycling som utvecklat Grön salong.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.