nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ny återvinningslösning hjälper frisörsalonger att bli grönare

  • Annons 1

Det har tidigare varit svårt för frisörsalonger att hantera sitt farliga avfall som sprayburkar och färgrester på bästa sätt. Återvinningsföretaget Stena recycling har därför utvecklat lösningen Grön salong. Genom emballage, transport, återvinning och destruktion till rådgivning ska landets frisörer lättare kunna hantera sitt avfallsproblem.

– Med en komplett lösning för hantering av miljöstörande eller farligt avfall får branschen en ny möjlighet att miljöprofilera sig och skapa konkurrensfördelar för frisörer som ansluter sig, säger Thomas Söderberg på återvinningsbolaget Stena Recycling som utvecklat Grön salong.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4