nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ny återvinningslösning hjälper frisörsalonger att bli grönare

  • Annons 1

Det har tidigare varit svårt för frisörsalonger att hantera sitt farliga avfall som sprayburkar och färgrester på bästa sätt. Återvinningsföretaget Stena recycling har därför utvecklat lösningen Grön salong. Genom emballage, transport, återvinning och destruktion till rådgivning ska landets frisörer lättare kunna hantera sitt avfallsproblem.

– Med en komplett lösning för hantering av miljöstörande eller farligt avfall får branschen en ny möjlighet att miljöprofilera sig och skapa konkurrensfördelar för frisörer som ansluter sig, säger Thomas Söderberg på återvinningsbolaget Stena Recycling som utvecklat Grön salong.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.