nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ny app visar vägen till närmaste laddplats

Nu finns en ny applikation för Iphone som visar vägen till laddstationer runtom i landet.

  • Annons 1

Energibolaget Fortum har installerat laddstolpar i Stockholm, drivit utvecklingsprojekt kring elbilar med Göteborg Energi och testkör elbilar i den egna verksamheten. Nu tar de ett steg till och lanserar en applikation för Iphone utformad för elbilstrafikanter. Användaren får genom appen tillgång till exakta koordinater för både den ladddningsinfrastruktur som företaget själva byggt upp och andra aktörers laddstationer.

All information hämtas från databasen uppladdning.nu.

– Vi räknar med att antalet fordon kommer att öka under kommande år och därmed behovet av laddinfrastruktur. Applikationen underlättar introduktionen av elfordon i större skala, säger Marie Fossum, affärsutvecklingschef Fortum.

pplikationen finns att hämta gratis på www.apple.com/iphone/apps-for-iphone/

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4