nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nu tär vi på reserverna

  • Annons 1

I tisdags inträffade Earth overshoot day. Det är den dagen då jordens befolkning konsumerat allt som jorden producerar under ett år. Resten av året tär vi på reserverna och det krävs med andra ord 1,4 jordklot för att föda världens befolkning. Organisationen Global footprint network står bakom begreppet som varje år beräknar vilken belastning mänsklighetens konsumtion har på jordens ekologiska resurser. I fjol inträffade Eath overshoot day den 9 oktober.

Organisationen beräknar också konsumtionen för olika länder. USA förbrukar exempelvis mer än fem jordklot per år, medan Indien bara förbrukar ett halvt. I Sverige har vi en konsumtionsnivå som motsvarar tre jordklot, skriver DN.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.