nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nu startar kemins år

Idag invigs kemins år både i Sverige och internationellt. FN är initiativtagare till The International Year of Chemistry som ska lyfta frågan högre upp på agendan.

  • Annons 1

En Förhoppning under året är att öka kännedomen om att kemi och kemisk kunskap ger hållbara lösningar på dagens och framtidens problem. Det kommer arrangeras en hel del aktiviteter runt om i Sverige under året, med särskilt fokus på skolan.

– Om vi ska kunna lösa miljöproblem och skapa en hållbar utveckling krävs goda kemikunskaper. Vår förhoppning är att unga under Kemins år 2011 ska få upp ögonen för kemi och tycka att det är kul och spännande och därmed väljer att satsa på en kemiutbildning. De som väljer kemiyrket kommer vara framtidens hållbara innovatörer, säger Eva Åkesson, prorektor på Lunds universitet.

Huvudman för firandet i Sverige är Svenska Nationalkommittén för kemi.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Skalbagge löser utsläppsproblem från dieselmotorer

Forskare vid Lunds Tekniska Högskola har i samarbete med Swedish Biomimetics 3000 utvecklat en ny reningsteknik som tar bort de skadliga kväveoxiderna, NOx, ur dieselmotorns avgaser. Detta med hjälp av en ovanlig insekt.