nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nu ska deponiskatten ses över

Under det kommande året ska Natuvårdsverket göra en översyn av deponiskatten. Det kan leda till ytterligare skattehöjningar framöver.

  • Annons 1

Översynen av deponiskatten genomförs tillsammans med Skatteverket och ska komplettera det regeringsuppdrag kring deponiskatt som genomfördes för drygt ett år sedan. (Regeringskansliets dnr M2014/4/KE).

Tanken är att man, om lämpligt, ska föreslå ändringar som gynnar sanering av nedlagda avfallsanläggningar men även av utvinning av material och mineraler från gamla anläggningar, så kallad Landfill Mining. Uppdraget ska redovisas till Miljö- och energidepartementet senast den 1 november 2015.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöinnovationer i topp i Swedbanks entreprenörstävling

Tio entreprenörer har utsetts till vinnare i Swedbanks tävling rivstart. Bland dessa finner vi några intressanta affärsidéer inom vattenrening, minskat sopsvinn och smarta solceller.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hög tid att satsa på förnybara förpackningar

Analys

Debatten om spridning av plast i hav och sjöar har börjat blossa upp på allvar runt om i världen. Med stor sannolikhet blir det tuffare regler kring spridning av både engångsplast och mikroplaster framöver, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.