nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nu ska deponiskatten ses över

Under det kommande året ska Natuvårdsverket göra en översyn av deponiskatten. Det kan leda till ytterligare skattehöjningar framöver.

  • Annons 1

Översynen av deponiskatten genomförs tillsammans med Skatteverket och ska komplettera det regeringsuppdrag kring deponiskatt som genomfördes för drygt ett år sedan. (Regeringskansliets dnr M2014/4/KE).

Tanken är att man, om lämpligt, ska föreslå ändringar som gynnar sanering av nedlagda avfallsanläggningar men även av utvinning av material och mineraler från gamla anläggningar, så kallad Landfill Mining. Uppdraget ska redovisas till Miljö- och energidepartementet senast den 1 november 2015.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Glad sommar!

Sommartider är semestertider. Miljö & Utvecklings webbredaktion stänger därför bevakningen för att ta sommarledigt. En riktigt skön och stärkande sommar önskar vi alla våra läsare. Vi återkommer igen den 9 augusti.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Här finns miljöjobben

Ny statistik från SCB

Miljöbranschen har växt med 5 600 jobb sedan 2004. Allra flest arbetar med avfallshantering och förnybar energi, enligt statistik från SCB.