nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nu ska alla kommuner återvinna mjukplast

  • Annons 1

Den första november ska 193 av landets kommuner börja lämna mjukplast till materialåtervinning. Tidigare har mjukplasten åkt rakt ned i hushållsavfallet. De flesta mjuka plastförpackningarna har bränts i kommunala förbränningsanläggningar. Nu kommer de istället att användas till att producera nya produkter.

-– Den förändrade insamlingen av mjuka plastförpackningar innebär stora miljövinster, säger John Strand, vd på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

Landets övriga kommuner (tio undantagna) samlar in mjuka plastförpackningar sedan tidigare. De tio kommunerna som är kvar får vänta eftersom Förpacknings- och Tidningsinsamlingen inte har kapacitet att ta hand om även deras mjukplast.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4