nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nu kan mjukplast återvinnas

  • Annons 1

Med ny teknik är det nu möjligt att på ett ekonomiskt och miljömässigt fördelaktigt sätt återvinna mjuka plastförpackningar. Därför kommer nu Förpacknings- och Tidningsinsamlingen att inleda insamling av mjuka plastförpackningar i 183 kommuner. Hittills har hushållen lagt sina mjuka plastförpackningar i hushållssoporna, vilket inneburit att de har gått till förbränning.

– Det medför stora fördelar när vi nu börjar att även samla in mjuka plastförpackningar, säger John Strand, VD på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

Den förändrade källsorteringen kommer att inledas den 1 november i samtliga 183 berörda kommuner. I landets övriga 107 kommuner har man redan tidigare samlat in både mjuka och hårda plastförpackningar.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Analys: Utbyggnaden av raffinaderiet i Lysekil – en komplicerad fråga

I november 2018 gav mark- och miljödomstolen Preem tillstånd att utöka sin verksamhet i Lysekil, vilket har väckt starka reaktioner. Tillståndet innebär möjlighet att genomföra det så kallade ROCC-projektet, som skulle leda till en markant ökning av raffinaderiets koldioxidutsläpp.