nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nu kan mjukplast återvinnas

  • Annons 1

Med ny teknik är det nu möjligt att på ett ekonomiskt och miljömässigt fördelaktigt sätt återvinna mjuka plastförpackningar. Därför kommer nu Förpacknings- och Tidningsinsamlingen att inleda insamling av mjuka plastförpackningar i 183 kommuner. Hittills har hushållen lagt sina mjuka plastförpackningar i hushållssoporna, vilket inneburit att de har gått till förbränning.

– Det medför stora fördelar när vi nu börjar att även samla in mjuka plastförpackningar, säger John Strand, VD på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

Den förändrade källsorteringen kommer att inledas den 1 november i samtliga 183 berörda kommuner. I landets övriga 107 kommuner har man redan tidigare samlat in både mjuka och hårda plastförpackningar.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.