nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nu kan företag teckna grönt hyresavtal

Vasakronan lanserar gröna hyresavtal. Genom att skriva under ett sådant tar både hyresvärd och hyresgäst större miljöansvar för fastigheten.

  • Annons 1

Företaget Logica är enligt hyresvärden Vasakronan först ut i Sverige med att teckna det gröna hyreskontraktet. Det innebär att det förbinder sig att endast använda grön el i lokalerna i Nacka. Vasakronan måste, enligt avtalet, bidra till minskad energianvändning, bra avfallshantering och miljövänligare material och högre återvinningsgrad vid renovering. Enligt Vasakronans vd Fredrik Wirdenius blir gröna hyresavtal allt vanligare i England och Australien och han hoppas nu att det ska bli en ny branschstandard.

Tydligare miljöarbete

Logicas miljöchef Cecilia Pfannenstill är nöjd. Hon menar att det gröna hyresavtalet har gett tydliga besked om vad de ska göra för att nå konkreta resultat med miljöarbetet i fastigheten.

– När vi fick frågan om vi ville teckna ett grönt avtal var det inget svårt beslut. Vi jobbar med miljöfrågor på bred front och certifierade oss enligt ISO 14001 förra året. Självklart omfattar miljöarbetet även våra lokaler, säger Cecilia Pfannenstill.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.