nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nu finns Emas för småföretagare

Emas Easy. Så heter den nya Emas-modellen som riktar sig till mindre företag som vill få ordning på miljöarbetet.

  • Annons 1

Emas Easy-projektet är ett samarbete mellan Miljöstyrningsrådet, miljökontrollanter på certifieringsorgan och miljökonsulter som utbildats särskilt i arbetsmodellen. Konsulterna kan hjälpa de små företagen att införa miljöledningssystem enligt Emas som är baserat på Iso 14001. Modellen ska göra det billigare och enklare just för mindre företag. Miljöstyrningsrådet sköter administrationen kring certifiering och registrering, vilket bidrar till att sänka företagens kostnader.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.