nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Till hösten startar landets första KY-utbildning i hållbarhet. FOTO: SIH

Nu får hållbarhet en egen YH-utbildning

Till hösten startar Sveriges första YH-utbildning till hållbarhetsspecialist. Eleverna, som ska läsa på distans, kommer bland annat att studera hållbart värdeskapande.

  • Annons 1

Det har gått fem år sedan Stockholms Internationella Handelsskola (SIH) började skissa på utbildningen, som alltså drar igång till hösten. Utbildningen kommer att gå på distans, och är en eftergymnasial utbildning. Utbildningen har tagits fram i samarbete med näringslivet.

– Gemene man blir mer och mer medveten om vad som är en hållbar livsstil, vad som påverkar positivt och negativt. Fokus på exempelvis hållbarhetsrapportering kommer att öka dramatiskt på fem till tio års sikt, och kunskap kring hur ett effektivt hållbarhetsarbete kan bedrivas kommer att vara oerhört viktigt, säger Åhléns hållbarhets- och produktchef Sofia Bothelius, som medverkat i SIH:s ansökan.

Utbildningen är tvåårig och omfattar totalt tio kurser. Bland annat ska eleverna lära sig om hållbarhetsredovisningar, och om hållbart värdeskapande.

– Vi kommer att ta in nya lärare för att genomföra kursen. Vi vill ha en blandning av lärare från akademin och lärare från näringslivet, säger Melina Karlsson, marknadsansvarig på SIH.

Som exempel nämner hon Katarina Arbin, från Handelshögskolan vid Örebro univesitet, och Mia Barkland från konsultföretaget Trossa, som båda kommer att undervisa på distansutbildningen.

Utbildningen är beviljad för två starter. Första kullen börjar hösten 2018, och andra starten blir ett år senare. Ansökan ska vara inne senast 7 maj.

Taggar:, ,

Kommentarer

2 reaktioner till “Nu får hållbarhet en egen YH-utbildning”

  1. Irene Mårtensson skriver:

    Landets första? Hösten 2014 startade en utbildning till Hållbarhetssamordnare vid yrkeshögskolan i Mölnlycke.

    1. ingarl skriver:

      Tack för info om utbildningen i Mölnlycke! Jag ser att den står under ”tidigare utbildningar” på skolans hemsida, kanske är det så att den inte längre ges och att den därför inte var med på listan över YH-utbildningar nationellt som jag kollade mot. I vilket fall som helst var det tråkigt att vi missade den i artikeln – jättebra att du kommenterade och lyfte att Mölnlycke var tidigt ute!

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4