nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nu börjar standardarbete för vattenförbrukning

  • Annons 1

Nu börjar arbetet med en ny standard för vattenförbrukning – water footprint. Företag och organisationer anger ofta i sina miljörapporter hur mycket av olika typer av vatten som används i produktionen. Men eftersom det saknas internationella standarder följer verksamheter olika kriterier och definitioner, vilket försvårar jämförbarheten.

Den framtida standarden ska innehålla principer, krav och vägledning för vattenförbrukning och kommer att ingå i serien för miljöledningssystem, ISO 14000-serien. SIS efterfrågar nu svenska experter och intressenter som vill delta i projektet.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4