nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Norskt regeringsparti vill förbjuda bensinbilar

  • Annons 1

Det norska regeringspartiet Sosialistisk Venstre beslutade under helgens partikongress i Bergen att sätta stopp för försäljning av bensin– och dieseldrivna bilar efter 2015. Målet är ett av många i det klimatpaket som partiet nu enats om.

– Tekniken har förmodligen kommit så långt 2015 att det är fullt möjligt att kräva utsläppsfria bilar, säger partiledaren och finansministern Kristin Halvorsen, som uppmuntrar nationsöverskridande samarbeten för att nå målet, till Verldens Gang.

Andra beslut i paketet är bland annat att Norges koldioxidutsläpp ska minska med 40 procent till 2020 och att omställningen till miljövänligare alternativ och utveckling av miljöteknik ska få ökat stöd från regeringen.

Sosialistisk Venstre är ett av tre partier som ingår i den norska koalitionsregeringen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Han hoppas på mer innovation kopplat till klimatfrågan

Vem finns bakom lucka 18? Jo, Tommy Borglund, universitetslektor vid Örebro universitet. Han berättar om hans höjdpunkt på året – starten av Sveriges första masterutbildning inom företagsekonomi och hållbarhet.