nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Norsk fondjätte lämnar palmoljeföretag

Världens största statliga fond, den norska oljefonden, har beslutat att dra sig ur fyra stora asiatiska företag som producerar palmolja genom att skövla regnskog.

  • Annons 1

Den statliga investeringsfonden, som har en portfölj värd 7 400 miljarder kronor, uppger att skälet till försäljningen av innehavet i de asiatiska bolagen är ”risken för allvarliga skador på miljön” i samband med produktionen av palmolja.

Beslutet berör sydkoreanska konglomeratet Daewoo International och ståltillverkaren Posco, samt malaysiska konglomeratet Genting och byggbolaget IJM.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

De är Sveriges bästa arbetsgivare 2017

Revisionsbolaget Grant Thornton har utsetts till ”Sveriges bästa arbetsgivare 2017” för stora företag och när det gäller mellanstora organisationer är det teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren som tar hem den titeln. Resultatet baseras på en årlig undersökning som genomförs av employer branding-företaget Universum.