nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ekologisk mat på Norrlands universitetssjukhus

Potatis, ägg och frukt. Framöver är det 25 procent ekologiska livsmedel som gäller på Norrlands universitetssjukhus.

  • Annons 1

Den 1 december 2014 blev det klart med ett nytt leverantörsavtal för Norrlands universitetssjukhus där en större andel ekologiska livsmedel är ett av kraven.

– Vi satsar på baslivsmedel som potatis, ägg, frukt och grönt. Där kan vi få tag i stora volymer som ger effekt, säger Elinor Yifter Lindgren, kostsamordnare i Västerbottens läns landsting.

Under året kommer sjukhuset även att ta fram en handlingsplan med olika aktiviteter. Exempelvis hoppas de kunna erbjuda ekologiskt kött framöver och vill öka andelen varor med Fairtrade-märkning.

Sjukhuset räknar med att de år målet med 25 procent ekologiska livsmedel i slutet av året.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Glad sommar!

Sommartider är semestertider. Miljö & Utvecklings webbredaktion stänger därför bevakningen för att ta sommarledigt. En riktigt skön och stärkande sommar önskar vi alla våra läsare. Vi återkommer igen den 9 augusti.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Här finns miljöjobben

Ny statistik från SCB

Miljöbranschen har växt med 5 600 jobb sedan 2004. Allra flest arbetar med avfallshantering och förnybar energi, enligt statistik från SCB.