nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Norra Djurgårdsstaden ett av Clintons klimatprojekt

  • Annons 1

I förra veckan lanserade Bill Clinton ett program som ska stödja klimatpositiva stadsprojekt. Ett av de utvalda projekten är stadsdelen Norra Djurgårdsstaden i Stockholm som planeras stå klar 2025. Då är tanken att det ska finnas 10 000 bostäder och 30 000 arbetsplatser. Stadsdelen har som mål att vara fossilbränslefri år 2030. Men redan 2020 ska boende och verkande producera mindre än 1,5 ton koldioxid per person.

– Norra Djurgårdsstaden har satt upp ett ambitiöst mål om att minska koldioxidutsläppen. Vi har ett starkt fokus på transporter och kommunikation. Vi vill underlätta för cykling, kollektivtrafik som använder förnyelsebar energi samt användningen av hybridbilar.Vi tittar också på hur vi kan minska energiförbrukningen i fastigheterna, säger miljö- och trafikborgarrådet Ulla Hamilton.

Programmet Climate Positive Development Program kommer att stödja planering och realiseringen av stadsprojekten.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4