nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Norges regering vill investera 25 miljarder i grön energi

  • Annons 1

Den norska regeringen har presenterat planer på att investera drygt 25 miljarder kronor ur den statliga pensionsfonden i förnybar energi de kommande fem åren. Enligt Business Green ska investeringarna riktas mot förnybar energi, vattenteknik, avfallshantering, energieffektivisering och CCS.

Förhoppningen är att förslaget ska ge en injektion i investeringsmarknaden för mindre företag med tillväxtpotential som har drabbats hårt av lågkonjunkturen.

Dessutom planerar man att genomföra en studie om hur investeringsbolag kan påverka övergången till en ekonomi med låga koldioxidutsläpp.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.