nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nordiska företag värderas i hållbarhetsindex

Nu får investerare som blickar mot Norden ett nytt verktyg. Dow Jones lanserar ett hållbarhetsindex för regionen.

  • Annons 1

Hållbarhetsfrågor blir allt viktigare för investerare och kan ha en avgörande roll i deras beslutsfattande. Nu lanserar Dow Jones och Sam ett index för nordiska företag. Indexet tar sikte på miljö, socialt ansvar och ekonomi och kan användas av investerare som vill jämföra olika företag. DJSI Nordic Index heter det nya verktyget och omfattar toppskiktet, de bästa 30 procenten av de ledande företagen finns med. Totalt finns 29 företag från Sverige, Danmark, Norge och Finland med i indexet. Det ses över årligen, nästa gång i september.

Dow Jones hållbarhetsindex har funnits sedan 1999 och representanter säger sig se ett ökande behov av regionala versioner.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.