nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nordiska företag värderas i hållbarhetsindex

Nu får investerare som blickar mot Norden ett nytt verktyg. Dow Jones lanserar ett hållbarhetsindex för regionen.

  • Annons 1

Hållbarhetsfrågor blir allt viktigare för investerare och kan ha en avgörande roll i deras beslutsfattande. Nu lanserar Dow Jones och Sam ett index för nordiska företag. Indexet tar sikte på miljö, socialt ansvar och ekonomi och kan användas av investerare som vill jämföra olika företag. DJSI Nordic Index heter det nya verktyget och omfattar toppskiktet, de bästa 30 procenten av de ledande företagen finns med. Totalt finns 29 företag från Sverige, Danmark, Norge och Finland med i indexet. Det ses över årligen, nästa gång i september.

Dow Jones hållbarhetsindex har funnits sedan 1999 och representanter säger sig se ett ökande behov av regionala versioner.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

SIS uppdaterar standard – ska få fler kommuner att jobba med hållbar utveckling

Nu blir det enklare för kommuner, landsting och regioner att jobba med hållbar utveckling. Det ser flera svenska kommuner och Sveriges Ekokommuner till, genom att tillsammans med SIS uppdatera den svenska standarden för hållbar utveckling i kommuner, landsting och regioner (SS 854000) i enlighet med Agenda 2030.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.