nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nordisk fond ska klimatstötta fattiga länder

  • Annons 1

De nordiska samarbetsministrarna har beslutat om en ny inriktning för Nordiska utvecklingsfonden (NDF). Framöver ska fonden klimatinvestera i utvecklingsländer.

Tanken är att återbetalningarna till den existerande lånestocken ska användas till gåvobistånd för att hantera klimatförändringar i de fattigaste länderna. Totalt rör det sig om en miljard euro under de kommande 35 åren.

– Genom sitt engagemang under de senaste tjugo åren har NDF betydande erfarenhet av projektfinansiering i utvecklingsländer, inte minst inom miljö. Det finns ett stort behov av finansiering för klimatinvesteringar i världens fattigaste länder, som står inför stora utmaningar även på det här området, säger verkställande direktör Helge Semb.

Sedan fonden startades 1989 har den beviljat krediter till projekt av nordiskt intresse i utvecklingsländer.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.