nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nordisk avfallssajt på gång

Just nu testas internetportalen Nordic Waste som innehåller information om avfallshantering i Norden. Den riktar sig till beslutsfattare, politiker och andra som arbetar med avfallsfrågor.

  • Annons 1

Initiativtagare till portalen är det danska kunskapscentret Videcenter for affald. Där arbetar man med att samla in information om avfall från Danmark och andra länder. Nordic Waste är tänkt som ett nätverk där det finns en ansvarig för varje land. De ansvariga ska ha kontakt med bransch, myndigheter och kommuner i respektive land.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.