nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nomineringarna till Emas Award klara

EMAS är EU:s frivilliga miljölednings- och miljörevisionsordning med syfte att effektivisera och förbättra miljöarbetet hos verksamheter. Nu är de svenska nomineringarna klara.

  • Annons 1

Tävlingen anordnas årligen med olika teman. 2010 års tema är resurseffektivitet och miljöinnovationer. Prisutdelning sker i Bryssel den 25 november 2010.

Miljöstyrningsrådet har gett följande motiveringar till sina fyra nomineringar:

Göteborgs Energi i klassen stora företag ”genom sin resursbesparande fjärrvärme- och elproduktion i Göteborg där utnyttjad spillvärme från raffinaderier och avloppsvatten behandling bidrar med 40 procent av den totala värmeproduktionen.”

Shell Raffinaderi i klassen medelstora företag ”genom att vara världsledande på energieffektivisering för sin typ av raffinaderiverksamhet, vilket framkommit i jämförelser mellan raffinaderier runt om i världen.”

AB Begagnade Bildelar i klassen små företag ”genom sin unika affärsidé att inköpa krockskadade och uttjänta bilar, vilka miljösaneras och demonteras med försäljning av begagnade bildelar samt återvinning av metaller.”

Statens Fastighetsverk i klassen för stora offentliga organisationer ”genom sitt systematiska resurseffektiviseringsarbete utifrån olika infallsvinklar i 3000 byggnader omfattande närmare två miljoner kvadratmeter.”

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.