nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nissan miljöstämplar snåla bilar

  • Annons 1

Från och med nästa år kommer Nissan att introducera ”Pure Drive”-märket på de bilar i utbudet som har de lägsta utsläppen och de som är utrustade med teknik som ger en betydande sänkning av bränsleförbrukningen. Tanken med märkningen är att kunderna snabbt och enkelt ska kunna se vilka modeller som är de bränslesnålaste i Nissans utbud. I Europa kommer Pure Drive-märket att sättas på de bilar i Nissans modellprogram som har kolgioxidutsläpp lägre än 140 gram per kilometer.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.