nr-logo

Hållbarhet i praktiken

New Yorks borgmästare stödjer Obama

Borgmästaren och republikanen Michael R. Bloomberg har överraskande proklamerat sitt stöd för Barack Obama. Presidentens engagemang i klimatfrågan är förklaringen.

  • Annons 1

På sajten Bloomberg View skriver New Yorks borgmästare att stormen Sandy är ett tecken i tiden på att klimatet håller på att förändras och att världens ledare omedelbart borde vidta åtgärder. Obama, skriver Bloomberg, har gjort stora framsteg med att reducera koldioxidutsläppen, bland annat genom att ställa högre krav på bränsleeffektivitet för fordonstrafiken. Han har också infört hårdare kontroll av kvicksilverutsläpp, vilket Bloomberg ser som en viktig fråga. Samtidigt ger han Mitt Romney en känga för att med de senaste årens politik ha svikit sina tidigare miljöambitioner.

Borgmästaren skriver att han kommer att kliva in i valbåset och tänka på vilken värld han vill lämna kvar till sina döttrar. De två presidentkandidaterna erbjuder olika visioner om hur de vill leda Amerika, varav bara en ser klimatförändringarna som ett akut problem som hotar planeten.

”Jag vill att vår president ska sätta vetenskapliga bevis och riskhantering före val-politik” skriver han.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.