nr-logo

Hållbarhet i praktiken

New York förbjuder matförpackningar i skumplast

Nu är det slut med matförpackningar i skumplast. Det meddelade New Yorks borgmästare Bill de Blasio i förra veckan. I juli börjar de nya reglerna att gälla.

  • Annons 1

Matförpackningar i skumplast har blivit en allt mer sällsynt företeelse i Sverige. I New York ska de helt fasas ut under det kommande året. Idag finns det bättre och återvinningsbara alternativ menar Bill de Blasio. Med beslutet räknar staden med att minska mängden polystyren som går till deponi med nära 30 000 ton, skriver Huffington Post.

Förbudet börjar gälla från den 1 juli, men företag och restauranger har ytterligare sex månader på sig innan de börjar bötfällas för användandet av materialet. Förbudet gäller inte bara för restauranger, utan även som förpackningsmaterial vid frakt av livsmedel. New York är kanske störst, men hittills har över 70 städer runt om i USA nu valt att förbjuda skumplasten.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4