nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Neonskyltarnas era är över

Neonskyltar släcks ned och snabbtågen kör i makligare tempo. Japan ser över alla sätt att spara energi när kärnkraften ska fasas ut.

  • Annons 1

Vilken stad är känd för sina blinkande neonskyltar om inte Tokyo?

Olyckan i Fukushima för ett halvår sedan har dock satt sina spår i den blinkande huvudstaden. Idag är många skyltar släckta och snabbtågens chaufförer trycker inte lika ofta gaspedalen i botten. En ny rörelse kallas Setsuden har också börjat växa bland befolkningen. Målet är att få människor att bli mer sparsamma med energin för att minska trycket på systemet, skriver The Guardian.

Idag står förnybar energi för mindre än två procent av Japans totala energikonsumtion. Japans premiärminister Naoto Kan vill nu ha ett mål om 20 procent förnybar energi. Sol och vind- är två tekniker som har stora möjligheter att öka sina marknadsandelar i Japan framöver.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.