nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Neonskyltarnas era är över

Neonskyltar släcks ned och snabbtågen kör i makligare tempo. Japan ser över alla sätt att spara energi när kärnkraften ska fasas ut.

  • Annons 1

Vilken stad är känd för sina blinkande neonskyltar om inte Tokyo?

Olyckan i Fukushima för ett halvår sedan har dock satt sina spår i den blinkande huvudstaden. Idag är många skyltar släckta och snabbtågens chaufförer trycker inte lika ofta gaspedalen i botten. En ny rörelse kallas Setsuden har också börjat växa bland befolkningen. Målet är att få människor att bli mer sparsamma med energin för att minska trycket på systemet, skriver The Guardian.

Idag står förnybar energi för mindre än två procent av Japans totala energikonsumtion. Japans premiärminister Naoto Kan vill nu ha ett mål om 20 procent förnybar energi. Sol och vind- är två tekniker som har stora möjligheter att öka sina marknadsandelar i Japan framöver.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.