nr-logo

Tidningen för miljöproffs

NCC testar väggklocka som visar elanvändning

  • Annons 1

Med bättre överblick av elförbrukningen tror NCC Boende att man kan öka medvetenhet och minska konsumenters elanvändningen. De testar nu en ny energiklocka som visar hemmets dagliga elkonsumtion i realtid. Klockan har utvecklats av Interactive Institute och meningen är att motivera boende att leva mer energisnålt.

– Att vi ger nyttoprylar en snygg design är en strategisk fråga. Kilowatttimmar är abstrakt för konsumenten – en bild säger mer. Genom att visualisera energidata kan du med en blick på klockan förstå om du använder mer eller mindre el än vanligt och fundera på om det är rimligt, säger Christina Öhman, strategisk utvecklare på Interactive Institute.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4