nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ncc bjuder grönt

Inom ramen för konceptet Gröna anbud kan Ncc nu klimatkompensera för de utsläpp av växthusgaser som alstras under byggprocessen.

  • Annons 1

Sedan april har Ncc börjat lämna gröna anbud i tillägg till alla anbud över 50 miljoner kronor.Tanken är att allt från produktion, till byggnad och drift i mesta möjliga mån miljöanpassas. Nu är det även möjligt för kunderna att klimatkompensera för de utsläpp som trots allt uppstår i produktionen. Utsläppen räknas om till ekonomisk kompensation som investeras i trädplanteringsprojekt i Uganda. Förutom klimatnytta leder projektet även till sociala, miljömässiga och ekonomiska fördelar för deltagande bönder och samhällen.

NCCs klimatprojekt har valts ut i samarbete med U&W. Varje färdig klimatkompenserad fastighet förses med en Zeromission-märkning.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.