nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ncc bjuder grönt

Inom ramen för konceptet Gröna anbud kan Ncc nu klimatkompensera för de utsläpp av växthusgaser som alstras under byggprocessen.

  • Annons 1

Sedan april har Ncc börjat lämna gröna anbud i tillägg till alla anbud över 50 miljoner kronor.Tanken är att allt från produktion, till byggnad och drift i mesta möjliga mån miljöanpassas. Nu är det även möjligt för kunderna att klimatkompensera för de utsläpp som trots allt uppstår i produktionen. Utsläppen räknas om till ekonomisk kompensation som investeras i trädplanteringsprojekt i Uganda. Förutom klimatnytta leder projektet även till sociala, miljömässiga och ekonomiska fördelar för deltagande bönder och samhällen.

NCCs klimatprojekt har valts ut i samarbete med U&W. Varje färdig klimatkompenserad fastighet förses med en Zeromission-märkning.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Andelen biogas ökar – men minskning för fordonsgas

Ny statistik från SCB visar att andelen biogas i den fordonsgas som säljs i Sverige ökar. Ökningen är kraftig jämfört med 2016. Då var 73 procent av fordonsgasen biogas, medan man år 2017 nådde hela 86 procent. Biogasen ökar även i absoluta tal. – Det är positivt att biogasandelen ökar för varje år, här är […]

  • Annonskod Huvudspalten 4